01

Nábor

Chcete se stát pražským strážníkem? Tady najdete všechny potřebné informace.

05

Najdi svého strážníka / vozidlo

Zde můžete najít Vašeho okrskáře, nebo zjitit, zda bylo Vaše vozidlo odtaženo

02

Tiskové zprávy

Přehled tiskových zpráv

06

Změna termínu projednání přestupku

Zde si můžete přeobjednat termín pro projednání přestupku.

03

Pražský strážník

Aktuální číslo a archiv časopisu Pražský strážník

04

Pohledávky

Byla Vám uložena pokuta tzv. na „složenku“ a nejste si jisti, zda jste pokutu v řádném termínu zaplatili?

20161122_aktualita_1

pouta novy 201622.11.2016

Další dva šoféry, kteří brázdili pražské ulici pod vlivem drog, odhalili pražští strážníci.

 Dva řidiči pod vlivem drog během dvou dnů. Takový je výsledek kontrolní činnosti hlídky strážníků z Prahy 15. Oba případy šetří Policie ČR.

Nevídaný výkon předvedla stejná hlídka strážníků z Horních Měcholup. V sobotu odpoledne si při kontrolní činnosti na Veronském náměstí všimli strážníci osobního vozidla, které projelo zákazem vjezdu směrem k nákladní rampě místního obchodu s potravinami. Protože se řidič dopustil přestupku, hlídka provedla jeho kontrolu, při které zjistila, že muž má vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Muž byl navíc roztěkaný a jevil známky požití drog. To potvrdila i provedená zkouška na přítomnost omamných a psychotropních látek. Strážníci ho pro podezření ze spáchání trestného činu omezili na osobní svobodě a celou věc předali Policii ČR k dalšímu opatření.

Druhý případ zaznamenala stejná hlídka v neděli večer v Milánské ulici. Strážníci zde spatřili vozidlo, kterému nesvítilo levé zadní světlo a jehož řidič jel agresivní jízdou. Hlídka proto vozidlo zastavila a při kontrole dokladů řidiče pojala podezření, že je pod vlivem drog. Byl roztěkaný a měl rozšířené zornice. Hlídka proto u muže provedla test na přítomnost omamných a psychotropních látek s pozitivním výsledkem na amfetamin a metamfetamin. Muž na dotaz, zda před jízdou požil drogu, uvedl, že 26 dní v měsíci rozváží pizzu a že se to jinak zvládnout nedá. Strážníci ho pro podezření ze spáchání trestného činu předali Policii ČR k dalšímu opatření. 

Mapa obvodních ředitelství Městské policie hl. m. Prahy