01

Nábor

Chcete se stát pražským strážníkem? Tady najdete všechny potřebné informace.

05

Najdi svého strážníka / vozidlo

Zde můžete najít Vašeho okrskáře, nebo zjitit, zda bylo Vaše vozidlo odtaženo

02

Tiskové zprávy

Přehled tiskových zpráv

06

Změna termínu projednání přestupku

Zde si můžete přeobjednat termín pro projednání přestupku.

03

Pražský strážník

Aktuální číslo a archiv časopisu Pražský strážník

04

Pohledávky

Byla Vám uložena pokuta tzv. na „složenku“ a nejste si jisti, zda jste pokutu v řádném termínu zaplatili?

20151120_aktuality_1

info20.11.2015
Den oční prevence opět i pro pražské strážníky

Pražští strážníci budou mít opět možnost využít bezplatného vyšetření zraku, a to v rámci Dnů prevence zraku určených pro příslušníky složek Integrovaného záchranného systému, které začnou v úterý 24. listopadu. Městská policie přivítala opětovnou nabídku preventivního vyšetření od Očního centra Praha především proto, že vedle celkové dobré zdravotní kondice potřebují strážníci k výkonu svého povolání také dobrý zrak.

Tím, že lékaři přijedou za strážníky přímo na pracoviště, mohou této nabídky využít opravdu všichni. V minulých letech jsme se přesvědčili, že o vyšetření zraku byl velký zájem.   Minimálně stejný zájem z řad zaměstnanců se předpokládá i letos. „Zrakové vyšetření je bezbolestné a není časově náročné. Zabere asi 20 – 25 minut a zahrnuje i závěrečnou konzultaci s očním lékařem, který doporučí případnou léčbu,“ doplnila mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Strážníci spadají do rizikové skupiny, protože jsou vystaveni v rámci výkonu služby slunci, nepříznivým povětrnostním vlivům nebo například výfukovým zplodinám.

 Ředitel strážníků Eduard Šuster uvedl: „To, že nám není lhostejný zdravotní stav zaměstnanců, dokládá i to, že v minulých 14 dnech proběhly, taktéž na našem pracovišti, preventivní prohlídky pro strážníky zaměřené na prevenci pigmentových znamének.“

Oční prevence se vedle strážníků zúčastní i zaměstnanci Záchranné služby hl. m. Prahy. Stejně tak tomu bylo i v případě prevence pigmentových znamének.

Mapa obvodních ředitelství Městské policie hl. m. Prahy