01

Nábor

Chcete se stát pražským strážníkem? Tady najdete všechny potřebné informace.

05

Najdi svého strážníka / vozidlo

Zde můžete najít Vašeho okrskáře, nebo zjitit, zda bylo Vaše vozidlo odtaženo

02

Tiskové zprávy

Přehled tiskových zpráv

06

Změna termínu projednání přestupku

Zde si můžete přeobjednat termín pro projednání přestupku.

03

Pražský strážník

Aktuální číslo a archiv časopisu Pražský strážník

04

Pohledávky

Byla Vám uložena pokuta tzv. na „složenku“ a nejste si jisti, zda jste pokutu v řádném termínu zaplatili?

20151109_aktuality_2

metro9.11.2015
Rušný víkend strážníků Hlídkového útvaru

Strážníci Hlídkového útvaru pohotově zakročili na Václavském náměstí, kde se došlo ke rvačce několika osob. Hlídka jednoho z mužů předala pro podezření ze spáchání trestného činu státním policistům.

Včera v půl druhé v noci prováděli strážníci městské policie kontrolní činnost na tramvajové zastávce ve Vodičkově ulici. Tam strážníkům oznámila kolemjdoucí žena, že se za rohem na Václaváku „pere“ několik osob. Hlídka ihned běžela na místo události, kde spatřila, jak jeden z mužů kopal do obličeje jinému muži, který ležel na chodníku. Strážníci ihned zakročili a za použití donucovacích prostředků agresivního muže zpacifikovali. Následně mu přiložili služební pouta a pro podezření ze spáchání trestného činu ho omezili na osobní svobodě. Druhý ze strážníků běžel k další části potyčky. Útočníci se ovšem po spatření strážníka dali na útěk. Dva napadení mladíci poté strážníkům sdělili, že je napadla skupinka cizinců a spoutaného muže označili jako jednoho z útočníků. Zraněné mladíky si převzala záchranná služba a zadrženého agresivního cizince strážníci předali Policii ČR.

Zhruba ve stejnou dobu další hlídka strážníků Hlídkového útvaru, který má na starosti bezpečnost v městské hromadné dopravě, resuscitovala muže ve Spálené ulici.

Ve chvíli, kdy strážníci prováděli kontrolu tramvajové zastávky ve Spálenou ulici, všimli si ve výklenku domu ležícího mladého muže. Strážníci se rozhodli prověřit, jestli je muž v pořádku. Kontrolou zjistili, že nedýchá a nemá hmatatelný pulz. Strážníci ihned o situaci informovali záchrannou službu a podle pokynů operátorky začali s resuscitací. Hlídka prováděla nepřímou masáž srdce až do příjezdu záchranné služby, které se následně podařilo obnovit mužovi životní funkce. Záchranáři mladíka následně převezli do jedné z pražských nemocnic.

Mapa obvodních ředitelství Městské policie hl. m. Prahy