01

Nábor

Chcete se stát pražským strážníkem? Tady najdete všechny potřebné informace.

05

Najdi svého strážníka / vozidlo

Zde můžete najít Vašeho okrskáře, nebo zjitit, zda bylo Vaše vozidlo odtaženo

02

Tiskové zprávy

Přehled tiskových zpráv

06

Změna termínu projednání přestupku

Zde si můžete přeobjednat termín pro projednání přestupku.

03

Pražský strážník

Aktuální číslo a archiv časopisu Pražský strážník

04

Pohledávky

Byla Vám uložena pokuta tzv. na „složenku“ a nejste si jisti, zda jste pokutu v řádném termínu zaplatili?

Děkovné dopisy březen 2023

Dobrý den, jménem organizátorů běžeckého závodu Palestra Kbelská 10, který se konal v  sobotu 4. 3. 2023 a kterého se účastnilo cca 1250 běžců a běžkyň, bych Vám chtěla moc poděkovat za spolupráci při zajištění hladkého průběhu závodu.  Vaši kolegové – městští strážníci z oddělení Praha - Kbely (obvodní služebna MP Praha 19) pod vedením pana Ing. Měchury nám pomáhají každý rok a vždy je to naprosto perfektní spolupráce! Víme, že to pro ně není vůbec lehké, protože jsou vystaveni mnohdy velmi agresivnímu chování řidičů. Takže pokud je možné, aby se tato zpráva a chvála na městské policisty z Kbel dostala na vedoucí pozice Městské policie hl. města Prahy, ještě jednou velké DÍKY! Vážíme si jejich práce, bez nich by to nešlo. Moc děkuji. Za organizační tým Mgr. Kamila Bulířová, Palestra s.r.o.

Pane řediteli, na Vašich facebookových stránkách mě pobavilo video ze dne 1. března, kde se Vaši podřízení věnují odtahům vozidel z invalidních stání. Nejenže je video pěkně sestříháno, kde je souhrnně vidět, jak konkrétně probíhá řešení přestupků tohoto palčivého nešvaru, bohužel nejen v  Praze, ale video je z celkového pohledu prostě zábavné, což se projevuje nejen v komentářích pod příspěvkem (dokonce přispěla komentářem i paní A. Jančíková, ředitelka České asociace paraplegiků), ale v neuvěřitelném počtu laiků a především v počtu zhlédnutí, což už překročilo hranici půl miliónu a video se nasdílelo do mnoho cizích zemí a  kontinentů, k čemuž Vám pane řediteli gratuluji. Je neuvěřitelné, co se Vám v kybernetickém prostoru podařilo vytvořit, kde příkladně prezentujete dobré jméno Městské policie Praha, v  jejímž čele stojíte. Ač sám invalida nejsem, mám několik invalidních přátel, kterým jsem video poslal nebo na video upozornil a tito kamarádi, do jednoho, projevili nadšení, že se tento problém skutečně řeší, že se o problému parkování neinvalidů na invalidních místech pouze nehovoří, ale takto nekompromisně řeší a bylo to touto zábavnou formou PR oddělením odprezentováno. Za mé invalidní přátele Vám, pane řediteli, moc děkuji, ještě jednou gratuluji v  úspěchu v takzvaném "kyberprostoru" a doufám, že v této aktivitě jen tak nepolevíte, protože zneužívat průkazy invalidů po jejich smrti je prostě hyenismus! S přáním dalších úspěchů Milan K., Praha 4.

Vážený pane řediteli, dovolte, abych Vaším prostřednictvím poděkoval strážníkům OŘ MP Praha 1 za spolupráci v rámci bezpečnostního opatření na demonstraci, která byla svolána neziskovými organizacemi dne 06. března 2023 pod názvem „Klidné shromáždění s krátkým happeningem k  projednání vlády" do prostoru Staroměstského náměstí před objekt Ministerstva pro místní rozvoj. S pozdravem PhDr. Jiří Janoušek, bezpečnostní ředitel.

Vážení, ráda bych opět poděkovala strážníkům za pomoc ve večerních hodinách dne 8. 3. 2023 v ulici Hlaďova. Nejezdící výtah mi, jako osobě pohybující se na mechanickém vozíku, znemožnil dostat se domů, ani přivolaný technik nebyl schopen závadu výtahu okamžitě odstranit. Vaše pomoc byla opět bezchybná a i přes fyzickou námahu, dostat mě do šestého patra, se vše řešilo s úsměvem a dobrou náladou. Jak s nadsázkou poznamenal můj syn – kromě květiny jsem dostala k MDŽ i náruč několika mužů. Ještě jednou děkuji za Vaši práci. S pozdravem Eliška V.

Dobrý den, rád bych touto cestou poděkoval zaměstnancům městské policie, kteří včera pomohli našim rodičům v Praze 8 Bohnicích ve večerních hodinách, kdy přijeli velmi rychle a ochotně pomáhali nemocné ženě při jejích potížích a trpělivě vysvětlovali vše potřebné. Při odchodu ještě nezapomněli zdůraznit, že při jakýchkoliv dalších potížích nemáme váhat a znovu je kontaktovat, že rádi přijedou a pomohou!  Proto bych touto cestou chtěl ještě jednou poděkovat a vyzvednout jejich profesionalitu, ochotu a lidský přístup, který mají při své těžké práci.  Ještě jednou děkuji, s pozdravem Josef K.

Vážená městská policie – útvar vyšetřování Praha 10, dne 11. března v ranních hodinách jsem byl fyzicky napaden sousedkou, která bydlí vedle v bytě. Volal jsem na městskou policii a během 15-20 minut přijeli dva vaši příslušníci. Musím vám sdělit, že prováděli vyšetřování celého případu velmi citlivě, ohleduplně vzhledem k mému věku a věku mé manželky (89 a 83 let). Byli jsme velmi rozrušeni. Prosím vás a vaším prostřednictvím o vyjádření díků těmto příslušníkům – konali dobrou profesionální práci. Miroslav P., Praha 10.

Dobrý den, touto cestou bych chtěl poděkovat dvěma městským strážnicím, které mi 21. března na Černém Mostě u pošty v Cíglerově ulici pomohly chytit zloděje, kterého jsem vezl jako zákazníka taxi a který mi odcizil mobilní wi-fi router. Svým rychlým a pohotovým zásahem mi pomohly pachatele chytit, profesionálním způsobem ho zpacifikovaly, danou věc u pachatele našly a posléze mu udělily pokutu. Musím ještě jednou zdůraznit jejich profesionální vystupování, a na to, že to byly ženy, jejich nebojácné vystupování proti pachateli mužského pohlaví a robustního vzrůstu. Děkuji Ladislav S.

(poděkování od majitelů nalezené Heaven – fenky švýcarského ovčáka z Bosny a Hercegoviny)

Vážený pane Pospíšile, drahá Petro, drazí pracovníci trójského útulku, drazí vy všichni, kteří jste pomohli nám a Heaven se setkat.

Nedokážeme nalézt správná slova, abychom vyjádřili naši nejvyšší možnou vděčnost za vše, co jste udělali, abyste pomohli Heavy vrátit se bezpečně a ve zdraví k nám domů. Posledních několik týdnů jsme prožívali velkou bolest nejen my, nevěděli jsme, kde náš pejsek je a zda ji ještě někdy uvidíme, ale bolest cítila i ona, protože nevěděla, co se stalo a proč není doma u své rodiny. Chtěla se ale vrátit domů, najít nás, zbavit se těch zlých lidí, a proto se pokusila o útěk. Jak se jí to podařilo, zůstane skutečným tajemstvím, ale měla odvahu a chtěla svobodu stůj co stůj. Její vůle byla její největší silnou stránkou, která ji pomohla přežít týdny úplně sama v divočině, bez potravy, bez bezpečného útočiště ke spánku, a zejména v Praze s tak hustým provozem, plnými ulicemi, spěchem. Jeden chybný pohyb mohl být fatální. Ale ne, nějak se jí podařilo přežít bez jediného škrábnutí a v plné vitalitě. Strážní andělé Heaven museli být asi hodně zaneprázdnění a možná si teď zaslouží tolik odpočinku, kolik si zaslouží Heaven, ale to, co udělala a co všechno musela snášet, je úžasný příběh, která se stále snažíme pochopit. Dohlíželi na ni nejen její andělé, ale také spousta lidí, kteří nahlásili místo jejího výskytu a pomohli jí tak, aby byla nakonec odchycena a dopravena do bezpečí. Pokud by nebylo všech těch milujících a starostlivých lidí, laskavosti pana Pospíšila a ohromného zapojení jeho osobně i jeho týmu, a rychlého jednání příslušných úřadů, měl by příběh asi úplně jiný konec. Jsme navždy vašimi dlužníky! Jsme také více než vděční pracovníkům trójského útulku a veterinářům za jejich nesobeckou angažovanost a všechno, co pro Heavy udělali. Bylo o ni dokonale postaráno. Ačkoliv to byl pro nás všechny mimořádně emocionální okamžik, když jsme se s ní znovu setkali a mohli se obejmout, nikdy nezapomenu na to, jak přiběhla Heavy nadšeně ke všem pracovníkům, jako kdyby chtěla říct: „Děkuji vám moc za všechno, co jste pro mě udělali!“

Jsme každému z vás nekonečně vděční. Heavy se daří, je většinou hladová jak vlk. Stále je unavená a je zřejmé, že bude ještě chvíli trvat, než se jí vrátí síla, ale se spousty lásky, dobré péče a nevyhnutelného nekonečného mazlení to bude zanedlouho zase ona. Jedno je jisté, naše Heaven je hodná holka, sladká a laskavá, ale má skutečné lví srdce! Heavy, jsme na tebe pyšní! Jsme vám navždy vděční za to, že máme tu čest nazývat se vaší rodinou! Asi nebudeme schopni nikdy říct, kdo nám ji odloudil, ale skutečně doufáme, že ať to byl  kdokoliv, bude brzy dopaden a předán spravedlnosti.

Příběh Heaven se nese v duchu silného poselství – nikdy nepodceňujte sílu psí lásky! Jsou chytří, odvážní a překonají i nemožné, aby mohli být se svými milovanými. Tento příběh ukázal, že mezi námi žije hodně dobrých lidí se svým srdcem na správném místě, kteří byli více než ochotni jakkoliv pomoci, zapojit se do hledání a nakonec nás zase spojit. Vážení, ještě jednou vám neskonale děkuji!!! Objímejte své pejsky, opatrujte je a buďte šťastní, že máte vedle sebe takovou milující duši. Děkujeme, Česká republiko!!! 

Vážená paní magistro, dovolte mi prostřednictvím Vás srdečně poděkovat Městské policii hl. m. Prahy a všem kolegům, kteří byli na místě, za jimi poskytovaný program pro veřejnost na dětském dni s bezpečnostními a záchrannými složkami dne 25. 3. 2023 v Praze Čakovicích. Akce se vydařila přesně dle našich představ a podle ohlasů byli návštěvníci spokojeni. Vše tedy bylo naprosto skvělé. O Vaše kolegy byl stran veřejnosti velký zájem. Kolegům jsem děkoval na místě, ale budu rád, pokud jim ještě jednou poděkování předáte. Ještě jednou děkuji za pomoc s programem pro veřejnost. S pozdravem por. Tomáš Mešina, komisař PČR Praha 5.

Přeju vám všem dobrý den. Dovolte,  abych vám poděkovala. Včera (26. 3.) kolem 15. hod. jsem zavolala 156 a prosila o pomoc. Moje kočka, kterou jsem poprvé v životě nesla v přepravce, se nějak osvobodila, pobíhala vyděšeně po ulici a pak se schovala pod auto. Kolemjdoucí mi pomáhali kočičku chytit, ale nepodařilo se. A mezitím se zvířátko zoufale snažilo vlézt zespoda do motoru. Už jsem byla vyděšená i já. Zavolala jsem vám a prosila o pomoc. Přijeli vaši 2 strážníci. Očekávala jsem poněkud znechucené obličeje: "Tak paní, kde teda máte tu kočku?" Ale oba byli naprosto skvělí, usměvaví, klidní. Odchytávali kočku a ještě stačili dávat pozor i na mě, abych se při pobíhání kolem "kočičího" auta, nepletla projíždějícím. Těm dvěma se opravdu podařilo zvířátko  lapnout a vrátit v pořádku do mé kanceláře, kam patří. Moc jsem jim děkovala a oni s úsměvem odpověděli, že dělají svou práci. Tak jsem zavzpomínala na to, jak jsem se kdysi setkávala s londýnskými strážníky a se vztahem veřejnosti k nim: "Bobíci byli velice oblíbení  a respektovaní." A pak mě napadlo "Pomáhat a chránit". Přesně tak postupovali vaši dva strážníci (ve zmatku jsem  ani nezjistila jejich identifikaci). Tímto bych jim ráda znova poděkovala za skvělý, chápající přístup a za pomoc. A Městské policii Praha chci poděkovat  za dobré směrování. Není nutné jezdit do Londýna, aby si člověk vážil strážníků! Díky! Hana Z.

Dobré odpoledne, rádi bychom Vám všem touto cestou moc poděkovali za včerejší veliké překvapení, které jste nám do školky osobně přivezli. Dětem dárečky udělaly velikánskou radost, děkujeme!!! Jsme moc rádi, že jsme se k Vám mohli přijet podívat a alespoň trochu pejskům pomoci. Přejeme Vám všem hodně zdraví a těšíme se na příští návštěvu. S pozdravem děti a paní učitelky ze třídy Chobotniček MŠ Malkovského, Praha 9.

Mapa obvodních ředitelství Městské policie hl. m. Prahy