01

Nábor

Chcete se stát pražským strážníkem? Tady najdete všechny potřebné informace.

05

Najdi svého strážníka / vozidlo

Zde můžete najít Vašeho okrskáře, nebo zjitit, zda bylo Vaše vozidlo odtaženo

02

Tiskové zprávy

Přehled tiskových zpráv

06

Změna termínu projednání přestupku

Zde si můžete přeobjednat termín pro projednání přestupku.

03

Pražský strážník

Aktuální číslo a archiv časopisu Pražský strážník

04

Pohledávky

Byla Vám uložena pokuta tzv. na „složenku“ a nejste si jisti, zda jste pokutu v řádném termínu zaplatili?

Děkovné dopisy říjen 2022

Dovolte mi, abych Vám touto cestou poděkoval za spolupráci při sběru víček, kdy se Vám podařilo nás podpořit 1020 kg sesbíraných víček, za což jsme obdrželi 9180 Kč. Víme, že nejde jen o to víčka sbírat, ale věnovat tomu spoustu Vašeho času, skladovacích prostor a dalších spojených nákladů. Děkuji rovněž za příkladnou spolupráci při komunikaci ohledně odvozu víček. Prosím předejte poděkování všem zúčastněným osobám a budeme se těšit na případnou další spolupráci. S pozdravem za Cestu životem bez bariér Radek V.

Dobrý den, chtěli bychom Vám alespoň touto cestou poděkovat za kladný přístup při řešení zaparkovaných vozidel na zákazu zastavení v záboru během plánované montáže stavebního jeřábu ve Vlkově ulici v termínu 8. 10. 2022. Bez uvedeného zásahu vašich kolegů bychom nebyli schopni uvedenou montáž realizovat a naší společnosti by to způsobilo nemalé finanční ale i ostatní problémy.

Ještě jednou děkujeme. Za STEP, s.r.o. Milan F.

Vážení kolegové, rád bych poděkoval za vynikající spolupráci s Vašimi okrskáři. Při pátrání po pachateli, který dne 16. 8. 2022 ve stanici metra Chodov srazil poškozenou r. 1945, nám pomohl okrskář Jiří M., který dle zaslané fotografie poznal pachatele a potvrdil nám naše podezření. Také pomohl s jeho vyhledáním, kdy se jednalo o osobu bez domova. Dále bych chtěl touto cestou poděkovat za práci Romana Z., který nám byl nápomocen při pátrání po totožnosti dosud neznámé mrtvoly, jejíž kosterní pozůstatky byly nalezeny v KÚ Kunratice. Pomohl při šetření v místní komunitě bezdomovců a  spolupráci s radnicí při mapování kanalizačního systému a pomohl nám i v loňském roce, kdy dle kamerových záznamů identifikoval pachatele žhářského útoku v ulici Chemická, Praha 11. Kromě zmíněných kolegů spolupracujeme i s mnoha dalšími okrskáři, v rámci našeho ředitelství, a vždy je radost s nimi pracovat a těžit z jejich úžasné místní znalosti. Ještě jednou děkuji za práci, kterou MP Praha odvádí. S přátelským pozdravem por. Bc. Jakub CH. DiS., komisař PČR.

Dobrý den, rádi bychom jménem společnosti Mars poděkovali zaměstnancům pražského útulku Troja. Zejména pak Václavovi Steinbauerovi, Zbyňkovi Raniakovi, Bronislavu Mazáčovi a dalším, kteří pomohli s celkovou organizací události a byli v průběhu celé akce plně k dispozici a vše s ochotou zařídili. Děkujeme za veškerou profesionalitu při přípravě akce na podporu Světového dne zvířat. Jsme moc rádi, že jsme společně mohli akci uskutečnit ve Vašem zařízení a na chvilku být součástí každodenní smysluplné práce. Velice si vážíme Vaší ochoty a obětavosti pomáhat tam, kde je potřeba. Tým zaměstnanců společnosti Mars byl z celé akce a aktivit, které jste pro nás připravili, nadšený a odnáší si cenné zkušenosti. Ceníme si Vašeho profesionálního přístupu a Vaší obětavé práce ve prospěch zvířat. Kvalita jejich života je společným cílem nás všech. Bylo by nám proto potěšením, kdybychom s Vámi mohli navázat dlouhodobé partnerství a společně se podílet na budoucích akcích a  příležitostech na podporu zvířat. S pozdravem tým MSL a tým Mars.

Dobrý den, pane řediteli. Dne 13. 10. 2022 se v areálu FN Motol konala pouť pro dětské pacienty onkologického oddělení Pediatrické kliniky 2. LF. Kromě jiných záchranných složek se této akce zúčastnil i jízdní oddíl MP z Prahy 7. Dovolte mi, abych vám a všem vašim strážníkům jménem všech dětských pacientů poděkoval za naprosto skvělou ukázku práce jízdní policie. Strážníci, kteří nám velmi dobře připravené ukázky předvedli, jsou lidé na svých místech. Velice rád bych ocenil jejich profesionální přístup a skvělou práci s koňmi. Aleš B., vedoucí oddělení sanitní dopravy FN Motol.

Vážený pane řediteli, prostřednictvím tohoto e-mailu bychom chtěli vyslovit poděkování dvěma Vašim strážníkům MP Praha 10, paní Dagmar K., č. služ. 2829 a panu Pavlu B., č. služ. 2311. Tito strážníci se dne 19. 10. 2022 v době 15:00 -17:00 hodin (za účasti zaměstnanců zdejšího úřadu) podíleli na šetření oznámení a podnětů od občanů týkajících se páchání přestupků na úseku alkoholismu, veřejného pořádku, veřejného pohoršení, kterých se dopouštějí osoby bez domova a osoby užívající návykové a  jiné psychotropní látky. V ulici Švehlova pomohli s propátráním pozemku č. 2089, k. ú. Záběhlice, kde zkontrolovali celkem tři osoby bez domova, pomohli s dokumentací deliktu a inkriminované osoby upozornili, že nezákonně obývají prostory, kde se nyní zdržují. V ulici Jabloňová, v okolí OC Květ na Zahradním Městě, kontrolovali osoby požívající alkoholické nápoje na místě veřejně přístupném. Upozornili je, že porušují příslušnou vyhlášku Magistrátu hlavního města Prahy a vykázali je z místa. V  neposlední řadě přivolali rychlou zdravotnickou službu k ošetření ženy bez domova, která byla zraněna po úrazu. Jednání Vašich strážníků v obou případech, zvláště v  ulici Jabloňová, bylo velmi profesionální, příkladné a kvitující od přítomné veřejnosti. Považoval jsem za vhodné Vás o těchto skutečnostech informovat a vyjádřit jmenovaným poděkování, resp. pochvalu aspoň touto cestou. S pozdravem Mgr. Tomáš K., vedoucí odboru kontroly a komunikace, Úřad MČ Praha 10.

Starosta MČ Praha 19 uděluje děkovný dopis veliteli a všem příslušníkům MP OS Kbely za perfektně odvedenou práci v rámci svých služebních povinností ve volební období 2018–2022. Pavel Žďárský, starosta MČ Praha 19.

Mapa obvodních ředitelství Městské policie hl. m. Prahy