01

Nábor

Chcete se stát pražským strážníkem? Tady najdete všechny potřebné informace.

05

Najdi svého strážníka / vozidlo

Zde můžete najít Vašeho okrskáře, nebo zjitit, zda bylo Vaše vozidlo odtaženo

02

Tiskové zprávy

Přehled tiskových zpráv

06

Změna termínu projednání přestupku

Zde si můžete přeobjednat termín pro projednání přestupku.

03

Pražský strážník

Aktuální číslo a archiv časopisu Pražský strážník

04

Pohledávky

Byla Vám uložena pokuta tzv. na „složenku“ a nejste si jisti, zda jste pokutu v řádném termínu zaplatili?

Tiskové zprávy

Sledujte náš instagram

Děkovné dopisy květen 2021

Vážený pane řediteli, dovolte mi, abych touto cestou poděkoval za chování strážníka z  okrskové služebny Zličín, který mi v neděli 9. 5. 2021 cca v 7:45 v parku Na Prameništi naprosto samozřejmě nabídl pomoc při defektu kola mého malého syna. Jakkoli se jednalo o  banalitu, svědčí to o lidském přístupu pana strážníka a velmi si jeho slušného jednání vážím. Vážený pane řediteli, budete-li mít možnost, přetlumočte prosím moje poděkování příslušnému funkcionáři zličínské služebny, aby i on měl zpětnou vazbu. Sympatické chování pana strážníka si pochvalu zaslouží. S pozdravem Radek H.

Dobrý den, chtěla by tímto poděkovat strážníkům č. 2949 a 1672 z Vašeho oddělení. Mám invalidního manžela, s kterým jsem 9. 5. 2021 vyjela sama s novým elektrickým vozíkem, který bohužel v kopci v Táborské ulici selhal. Jmenovaní strážníci mi vytlačili manžela s vozíkem do kopce až k domu. Sama bych to nezvládla, manžel i vozík váží hodně. Máme velmi složitý vstup do domu, musíme použít schodolez. Strážníci mi pomohli i s tím. Ke vší smůle se nám pokazil i ten schodolez. Jen díky Vašim zaměstnancům se podařilo manžela dostat domů. S díky Stanislava F.

Dobrý den, dne 10. 5. 2021 mi dovezli sanitkou domů manžela z RHB Nemocnice Beroun. Sanitka přijela s osádkou 1 člověk, manžel je ležící, diabetik... Nehledě k tomu, že sanitka jela do Braníka přes Prosek a řidič asi moc zkušeností neměl, byl to postarší člověk. U domu nastal problém, jak dostat manžela do 2. patra družstevního domu bez výtahu. Nikdo samozřejmě nebyl ochoten pomoci (bylo to fyzicky náročné), tak zůstal manžel na vozíku před domem a snažili jsme se sehnat pomoc. Ochotně a nezištně nakonec pomohli Vaši hoši z městské policie sl. č. 1665 a 1649. Vážíme si jejich ochoty a pomoci a touto cestou jim ještě jednou chceme poděkovat. Patří jim zaslouženě velký dík. Takže děkujeme, děkujeme a chválíme. Manželé z Braníka.

Vážený pane řediteli, rád bych Vám touto cestou poděkoval za poskytnutí součinnosti při realizaci společného výcviku příslušníků Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy a členů jednotek Sboru dobrovolných hasičů hl. m. Prahy, který se konal ve vymezeném prostoru Oddechové louky v Praze v Komořanech ve dnech 12. května až 14. května 2021. Vaše součinnost napomohla k bezproblémovému průběhu cvičení. Plk. Ing. Luděk Prudil, ředitel HZS hl. m. Prahy.

Dobrý den, včera (24. 5. 2021) se nám ze školy včas nevrátila domů desetiletá dcera. Vzhledem k tomu, že ji nikdo v okolních ulicích neviděl, a děti, s nimiž běžně bývá venku, o ní nevěděly, měli jsme strach, a když jsme ji po hodinovém hledání nikde v okolí nenašli, raději jsme kontaktovali městskou policii. Chtěla bych moc poděkovat za vstřícnost (nezachytila jsem bohužel v tom shonu jména, ale šlo o strážníky z Prahy 9 a pak konkrétně od nás ze Satalic, s nimiž jsem telefonicky a pak osobně komunikovala), rychlost, ochotu a spolupráci. Dcera se pak sama vrátila (šla ke spolužačce, k níž běžně nechodí, tudíž jsme ji tam ani nehledali, mobil zapomněla doma), nicméně jejich nasazení a ochota byly perfektní. Omlouvám se tedy za planý poplach, ale každopádně ještě jednou moc děkujeme. L. Š. Praha 9 - Satalice.

Dobrý den, pane inženýre, co se týká stavu věci v ulici Branická, o které jsem Vás informoval 16. 5. 2021, jde o velmi rychle a hlavně radikálně vyřešenou situaci, pravděpodobně díky Vám. Na místě je osazena značka B28 "Zákaz zastavení", a teď jsem koukal, že již řidiči parkují, jak mají. Doufám, že jim to vydrží. Velice děkuji za Váš čas i podporu a věřím, že i nadále budete vstřícný k dalším takovým podnětům od lidí, kteří chtějí v Praze žít, a ne přežívat. S pozdravem a úctou Miroslav Z.

Mapa obvodních ředitelství Městské policie hl. m. Prahy