01

Nábor

Chcete se stát pražským strážníkem? Tady najdete všechny potřebné informace.

05

Najdi svého strážníka / vozidlo

Zde můžete najít Vašeho okrskáře, nebo zjitit, zda bylo Vaše vozidlo odtaženo

02

Tiskové zprávy

Přehled tiskových zpráv

06

Změna termínu projednání přestupku

Zde si můžete přeobjednat termín pro projednání přestupku.

03

Pražský strážník

Aktuální číslo a archiv časopisu Pražský strážník

04

Pohledávky

Byla Vám uložena pokuta tzv. na „složenku“ a nejste si jisti, zda jste pokutu v řádném termínu zaplatili?

Poděkování prosinec 2020

Dobrý den, jakožto častý návštěvník Milíčovského lesa na Praze 11 jsem byl 1. prosince svědkem nehezké události. Letěly mladé labutě a jedna zůstala zaklíněná na vysokém suchém stromě. Vzhledem k tomu, že jsem u sebe neměl mobilní telefon, tak jsem spěchal požádat o pomoc strážníky, kteří mají koně u Milíčovského lesa. Na panelové cestě jsem ihned potkal dvě slečny strážnice, kterým jsem šel labuť ukázat. Jedna slečna strážnice ihned volala na záchrannou stanici a na hasiče, kteří nakonec nebyli potřeba. Druhá slečna strážnice neváhala, vyšplhala po tenkém suchém stromě a snažila se labuť vyprostit. Labuť visela na větvi za propíchnuté křídlo a byla vidět krev. Po nelehkém boji se strážnici podařilo labuť vysvobodit. Snad mě má paměť v mém pokročilém věku nezklamala a pamatuji si dobře jména strážnic, když se oslovovaly. Chtěl bych vyjádřit svůj obrovský dík Vlaďce a Marušce za rychlou a okamžitou pomoc při záchraně labutího života. Máte můj veliký respekt za vaši odvahu v té velké výšce a doufám, že se labuť po ošetření křídla brzy vrátí na Milíčovské rybníky. Ještě jednou vám velice a převelice, Vlaďko a Maruško, děkuji!!! A vám, pane řediteli, bych chtěl poblahopřát k tomu, že zaměstnáváte tak skvělé a obětavé lidi, jako jsou tyto dvě slečny. Doufám, že se k nim můj  vyjádřený dík dostane. Děkuji, s pozdravem Ing. Josef K. 

Vážený pane řediteli, chci poděkovat strážníkům městské policie sl. č. 3411 a sl. č. 1985, kteří mi velmi pomohli. Večer 28. 11. 2020 jsem se nemohla dostat do bytu, zalomil se mi klíč. Vyšla jsem před dům a marně sháněla nějakou pomoc, taxi… Strážníci jeli kolem, ochotně zastavili a pomohli mi otevřít byt. Tímto chci velmi poděkovat strážníkům za nejen profesionální, ale i lidský přístup. S pozdravem Jana B.

Dobrý den, 29. 11. 2020 někdo nahlásil městské policii Praha 4, že v ulici V Horkách je vozidlo značky Opel Agila, které má otevřené dveře u spolujezdce. Strážníci pravděpodobně přijeli na místo, zjistili, že sami auto nezavřou, tak si dali tu práci, že si vyhledali majitele vozu (tedy mě), okolo 20. hodiny na mě zazvonili a sdělili mi, že si mám auto dojít zamknout. Že to zkoušeli, ale a bez klíče jim auto zamknout nešlo. Zejména v dnešní době, kdy se na PČR i městskou policii docela hází špína, bych byla velice ráda, kdyby nadřízení těchto strážníků ocenili to, že se na to nevybodli a opravdu se věcí zabývali. A zároveň bych jim za to, že této věci věnovali svůj čas, chtěla poděkovat. Nemám sice auto, co by chtěl někdo krást, ale člověk nikdy neví. A mohla bych si za to sama, dveře jsem zapomněla zamknout. S díky a  přáním pěkného dne Kateřina P.

Dobrý den, ráda bych tímto poděkovala dvěma strážníkům z Prahy 7, sl. čísla 14173 a 13732, za jejich přístup, chování a profesionalitu. A to i přesto, že jsem od nich dostala pokutu za chybějící roušku v zastávce MHD u stanice metra Vltavská. Poté, co mi vysvětlili situaci a povinnosti vyplývající z mimořádných opatření, jsem byla mile překvapená z uložení pokuty ve výši 100 Kč, předpokládala jsem vyšší postih. Navíc mi ochotně poradili a vysvětlili cestu k místu, kam jsem směřovala. Prosím, vyřiďte jim tuto pochvalu. S pozdravem Denisa S.

Zpráva z facebooku MP Praha: Dobré ráno, prosím vyřiďte strážnici, která 11. prosince hlídala přechod u zastávky Ruská, můj obdiv. V této těžké době a mrazu dokáže svou práci dělat skvěle a ještě s úsměvem. Díky lidem jako je ona, je tato doba snesitelnější. Mockrát děkuji a přeji příjemný den. Z. A., řidič linky 22.

Dobrý den, chtěla bych touto cestou moc poděkovat panu Radimu A. a moto bandě BLACK HOGS PRAGUE za pomoc našemu Klokánku. Kromě věcného daru (dětské roušky, respirátory, rukavice, dezinfekce) nám přivezli i dárky k Vánocům pro naše děti. Díky takovýmto lidem můžeme fungovat. Mějte se hezky. S pozdravem Mgr. Petra Vídenská, ředitelka Klokánku Štěrboholy.

Dobrý den, 22. prosince jsem se vracel s dětmi kolem 16. hodiny a ze služebny vyjíždělo vaše auto. Stál jsem na chodníku s dětmi a policisté, když projížděli kolem, jim zablikali a zamávali … Možná se to zdá prosté, ale je to krásné gesto a děti měly radost. Dělá to dobré jméno strážníkům MP a povědomí dětem, že jsou to hrdinové, kteří je chrání. Prosím, poděkujte strážníkům z Prahy 8, ulice Balabánova. S pozdravem J. a děti.

Dobrý den, vážený pane řediteli, včera jsem byla na Olšanech upravit hroby našich blízkých. Při odchodu jsem nešťastnou náhodou upadla a uhodila se do hlavy o obrubník. Úder to byl silný a byla jsem značně otřesena. Naštěstí šel okolo strážník MP, který mi velice rychle a ochotně pomohl si sednout a nabídl mi přivolání RZS. Po chvíli se můj stav zlepšil a já se rozhodla jít k východu, kam měl pro mě přijet manžel. Strážník mě doprovodil až k východu a počkal, dokud jsem nenastoupila do auta. Nevím, který strážník to byl, stalo se to 28. 12. před polednem na Olšanech u kolumbária. Já byla otřesena, manžel se vše dozvěděl po cestě a ani jeden jsme tomu člověku nepoděkovali. Proto Vás prosím, abyste mu poděkoval za to, co pro mě udělal. Vážím si toho. Dnes je mi už lépe, doufám, že vše bude v pořádku. Nejsem nejmladší, je mi 80 let. Ještě jednou děkuji a jsem s pozdravem J. B.

Dnes 21. 12. 2020, před 7. hodinou ranní, jsem při cestě do zaměstnání byl účastníkem náhlého kolapsu jednoho z kolemjdoucích. Snažil jsem se muži (pracovník technických služeb) pomoci a tak jsem neprodleně kontaktoval tísňovou linku IZS. Pomocnou ruku mi nabídl i kolemjdoucí muž, který po celou dobu volání s operátorkou prováděl aktivní resuscitaci. Když byl muž již pod kontrolou záchranářů, zjistil jsem, že muž, který mi pomáhal, je městským strážníkem na Praze 1. Byl v civilu a zřejmě mířil do služby. Prosím Vás touto cestou, abyste strážníka vyhledal, kontaktoval ho a za mě mu ještě jednou poděkoval, případně odměnil. Odvedl opravdu profesionální práci. Více takových jako je on. Ten nejkrásnější dárek k Vánocům dostal zachráněný muž od strážníka MP Praha. S pozdravem a přáním hezkých svátků R. B., hotelový technik Grand Majestic Hotel Prague.

Dobrý den, ráda bych touto cestou oficiálně poděkovala strážnici Radce P. z okrskové služebny Dolní Měcholupy, která nám zachránila Vánoce. Dne 23. 12. 2020 jsme v ranních hodinách zjistili, že nám byly odcizeny všechny nachystané vánoční dárky pro děti a příbuzné. Díky všímavosti paní strážnice při ranní pochůzce po Dolních Měcholupech, našla některé dárky zahozené a protože pršelo, uložila je na Úřad a zařídila šíření informace o jejich nálezu po FCB. Dokonce byl stejný den i zloděj dopaden. Paní strážnice byla při jednání velmi příjemná a snažila se nám co nejvíce pomoci. Tímto ještě jednou moc děkuji. J. K., Dolní Měcholupy.

Mapa obvodních ředitelství Městské policie hl. m. Prahy