01

Nábor

Chcete se stát pražským strážníkem? Tady najdete všechny potřebné informace.

05

Najdi svého strážníka / vozidlo

Zde můžete najít Vašeho okrskáře, nebo zjitit, zda bylo Vaše vozidlo odtaženo

02

Tiskové zprávy

Přehled tiskových zpráv

06

Změna termínu projednání přestupku

Zde si můžete přeobjednat termín pro projednání přestupku.

03

Pražský strážník

Aktuální číslo a archiv časopisu Pražský strážník

04

Pohledávky

Byla Vám uložena pokuta tzv. na „složenku“ a nejste si jisti, zda jste pokutu v řádném termínu zaplatili?

Tiskové zprávy

Sledujte náš instagram

Poděkování srpen 2020

Vážený pane řediteli, obracím se na Vás ve věci žádosti o kontrolu opuštěné nemovitosti na rohu ul. Andělova a Emlerova. Tato nemovitost je již delší dobu opuštěná a v noci se tam schází opilci, kteří provádí výtržnosti a okolní obyvatelé se jich bojí. Hrozí i riziko požáru. Rozdělávají oheň, který vzhledem k jejich podroušenému stavu, není pod kontrolou a mohl by při nadcházejících vedrech vést k požáru. Občané mě v té věci opakovaně oslovili. Za Úřad jsme vyzvali vlastníka nemovitosti, aby nemovitost zabezpečil. Výzva se však jako nedoručitelná vrátila. Podle nových informací z katastru je nemovitost předmětem exekuce a bude prodána. Pokud by získala nového majitele, tak by se problém vyřešil. Nyní zjišťujeme exekutora a budeme po něm žádat zabezpečení objektu. Než to však proběhne, tak bych Vás chtěla požádat o zvýšené kontroly v nočních hodinách vedoucí k tomu, aby opilci objekt opustili a tím bylo zamezeno obtěžování okolí i odstraněno riziko požáru. Zároveň bych chtěla poděkovat za včerejší zásah strážníků (3. 8. cca v 19h), který proběhl na můj podnět i podnět občanů. Jednalo se o strážníka se sl. č. 3357 a jeho kolegu, kteří velice profesionálně během zásahu dosáhli toho, že osoby objekt opustily. Ještě jednou velice děkuji za jejich ochotu a aktivitu. Děkuji za dobrou spolupráci. Ing. Tylová Eva, místostarostka MČ Prahy 12.

Dobrý den, chtěl bych vám poděkovat za možnost nechat nahlédnout děti z příměstského tábora na vaši služebnu Poříčního útvaru. Vše proběhlo bez problémů a děti odcházely nadšené. Ještě jednou děkuji a přeji pěkný den Š. S., kapitán a trenér OYC.

Dobrý den, pane Ridle a pane Hlaváčku, věřím, že se obracím na správné místo, pokud ne, prosím o předání mého poděkování jménem celé chatové osady Sedmidomky kompetentním osobám. Navštěvuji tuto osadu již několik let, a jelikož ji obývá více starších lidí, rozhodli jsme se, že Vás oslovím za většinu osady já. Jmenuji se Anna Z., a toto místo i s místními usedlíky mě nadchlo. Nyní k věci. Před pár lety, když jsem osadu začala navštěvovat, měla jsem já i ostatní velké problémy s ubytovnou u kolejí, potulujícími se feťáky, bezdomovci, velkým nepořádkem, včetně injekčních stříkaček, kam se oko podívá. Velice kvitujeme posílení hlídek MP v této lokalitě, jelikož se mnoho změnilo. Hlavní díky patří strážníku služ. č. 1905. Vždy se zeptá, zda není nějaký problém, mně osobně poradil jaký si koupit pro jistotu obranný sprej a když jsem jej ukázala ostatním, zakoupili si jej též. Je od něj i velice pozorné, že si pamatuje naše jména, hlavně za starší členy osady mohu říci, že díky tomu vědí, že se někdo o jejich problémy zajímá a nebere to na lehkou váhu. Také bych ráda jménem osady napsala, že situace se za poslední dobu velice zklidnila a počet podivných individuí, potulujících se okolo našich zahrad, se zmenšil, až jsem si říkala, co se děje. Kdyby se z ubytovny občas neozýval hluk, už bychom si snad mysleli, že je pryč. Když někdo projde, již nežebrá o drobné či cigarety a nevšímá si místních. To byla jedna z věcí, kterou jsme panu strážníkovi říkali a jak je vidět, po jeho domluvě to pochopili a od nikoho jsem již nic podobného neslyšela. S pozdravem a velkým díky za Vaši práci, Anna Z.

Dobrý den, musím se podělit o zážitek z dnešního horkého dne (21. 8. 2020). Bydlím v Praze na Proseku a na dnešní dopoledne jsem byla objednaná na kontrolu na mamograf na Bulovce. Jsem invalidní, pohybuji se pouze na invalidním vozíku, venku používám elektrický. Od včerejšího odpoledne přes noc jsem vozík nabíjela, vědoma si, kam dnes jedu. Vyjížděla jsem s plnou baterií, jenže autobus do areálu nyní nezajíždí, vysadil mě tedy v Davídkově ulici a já musela do nemocnice po vlastní ose… V objektu nemocnice jsem navíc zabloudila, zkrátím to, prostě cestou zpět mi vozík dojel, zkolaboval a já zůstala na ulici na plném slunci. Nezbylo než volat tísňovou linku, na ulici Lovosická nebyl jediný člověk, kterého bych mohla poprosit o odtlačení. Na lince 112 ale vše elegantně a skvěle vyřídili, operátor informoval městskou policii a během chvilky dorazili strážníci, strážník sl. č. 2343 s kolegyňkou, a zajistili mi hladký návrat domů do ulice Kytlická… doprovodili mě až ke dveřím bytu…
Touto cestou panu strážníkovi č. 2343 i kolegyňce, která auto řídila, moc děkuji a pevně doufám, že už jejich pomoc nebudu potřebovat… bylo to nepříjemné, ale díky městské policii se i tato katastrofa skvěle zvládla. :-) Děkuji I. K., Prosek.

Dobrý den, chtěla bych touto cestou poděkovat Vašim dvěma strážníkům, kteří dne 6. 8. 2020 (kolem 18. hodiny) reagovali na moji prosbu o pomoc. Jsme staří manželé, hůře se pohybujeme, a tak se stalo, že se manžel nemohl zvednout z gauče, posléze sklouznul na zem a po čtyřhodinovém marném snažení jsem ze zoufalství volala policii. Setkala jsem se s nesmírnou ochotou již na l. 156, kde zajistili, snad během deseti minut, příjezd dvou urostlých strážníků, kteří postavili mého 100 kg vážícího manžela opět na nohy. Nestihla jsem zjistit ani jméno a hodnost strážníků, ani jim nabídnout alespoň kávu, za což se upřímně omlouvám. Děkuji všem, kteří nám starým a nemohoucím pomáhají. Manželé J. a I. B., Vršovice.

Mapa obvodních ředitelství Městské policie hl. m. Prahy