01

Nábor

Chcete se stát pražským strážníkem? Tady najdete všechny potřebné informace.

05

Najdi svého strážníka / vozidlo

Zde můžete najít Vašeho okrskáře, nebo zjitit, zda bylo Vaše vozidlo odtaženo

02

Tiskové zprávy

Přehled tiskových zpráv

06

Změna termínu projednání přestupku

Zde si můžete přeobjednat termín pro projednání přestupku.

03

Pražský strážník

Aktuální číslo a archiv časopisu Pražský strážník

04

Pohledávky

Byla Vám uložena pokuta tzv. na „složenku“ a nejste si jisti, zda jste pokutu v řádném termínu zaplatili?

Octavia Combi Scout, VW Transporter, ale také elektrokola – to je nové vybavení pražských strážníků

titulka webPražští strážníci budou nyní využívat další novou techniku. Pořídili 23 vozidel Octavia Combi Scout v policejním provedení, 8 vozidel VW Transporter a 32 kol s elektrickým pohonem. Služební Scouty budou primárně nasazeny na zajištění tísňové linky 156, transportéry bude městská policie nejvíce využívat při bezpečnostních opatřeních. Elektrokola pomohou cyklohlídkám v náročnějších terénech.

Jsem velmi rád za čím dál tím kvalitnější vybavení pro strážníky. Skvělé technické vybavení je jedna z cest, jak jim pomoci usnadnit již tak náročnou práci. Protože mám ve své gesci také životní prostředí, těší mě, že roste zájem strážníků o využívání kol, a to nejen těch s elektropohonem. Každý krok udělat něco pro naše město se počítá“, řekl Petr Hlubuček, náměstek primátora.  

Nová vozidla Octavia Combi Scout s benzínovým motorem o objemu 2,0 litry, výkonem 140kW, s automatickou převodovkou a náhonem na všechna čtyři kola jsou poprvé dodávána v policejním provedení jako celek. Jsou vybavena výstražným světelným a zvukovým zařízením,  radiostanicemi a kamerovým systémem, který bude monitorovat dění před a za vozidlem. Záznam je současně ukládán na interní úložiště. Zařízení pracuje zcela autonomně a uvádí se do chodu po nastartování vozidla. IP kamery i záznamové zařízení pracují v plném HD rozlišení a záznam je v tomto formátu také ukládán na pevný disk s kapacitou 1TB. Záznamy z kamer budou následně využívány k řešení případného přestupkového jednání. Zároveň záznamové zařízení slouží jako tzv. „černá skříňka“ pro vyhodnocování situace v případě dopravní nehody. Cena za jedno vozidlo činí 540 tisíc korun bez DPH.

 

Těší mě, že se nám díky podpoře vedení hlavního města daří obnovovat naší techniku v závislosti na skutečných potřebách výkonu služby. Kvalitní a moderní technika je totiž naprosto klíčová pro efektivní výkon služby a optimální zajištění bezpečnosti obyvatel a návštěvníků hlavního města Prahy,“, dodal Eduard Šuster, ředitel Městské policie Praha.

Vozidla VW Transporter jsou taktéž s benzínovým motorem o objemu 2,0 litry, výkonem 150kW, s automatickou převodovkou a náhonem na všechna čtyři kola, Taktéž v policejním provedení, včetně záznamového zařízení. Cena za jedno vozidlo činí cca 1 110 000 korun bez DPH.

Nová kola s elektrickým pohonem budou ve 22 provedeních „cross“ a 10 kusů je v provedení „horské“. Jedná se o model Apache Hawk MX. Cena za jedno elektrokolo činí cca 38 tisíc korun bez DPH.

Služba u městské policie vystavuje automobily těm nejnáročnějším provozním podmínkám, které si lze vůbec představit. Vyžadují se nejen vynikající jízdní vlastnosti a výkonný motor, ale také robustnost a odolnost vůči opotřebení. Vozy ve službě musejí snášet extrémní zátěž a při tom spolehlivě fungovat. Obtížně by šlo nasimulovat ještě těžší zkoušku odolnosti v reálném provozu. Velmi nás těší, že pražská městská policie vložila důvěru do vozů značky Škoda. Považujeme to za výraz důvěry v jejich provozní spolehlivost,ʺ dodal k uzavřené smlouvě vedoucí prodeje ŠKODA AUTO Česká republika Miroslav Bláha.

 

Technická specifikace:

Osobní vozidla

Tovární značka: Škoda

Typ: Octavia Combi Scout 2,0 TSI 140 kW AP 4x4

Exhalační norma - Euro 6

Automatická převodovka, 7 rychlostí           

Záruka: vady laku – 3 roky; prorezivění karosérie – 12 let; ostatní vady – 2 roky bez omezení ujetými kilometry; výstražné světelné a zvukové zařízení – 2 roky; záznamové zařízení – 2 roky

 

Cena za 1 vozidlo je 540 000,00 Kč bez DPH

Dodavatel: Přerost a Švorc – auto, s.r.o.

IČO: 63073188

 

Transportery

Tovární značka: Volkswagen

Typ: T6 Kombi 2,0 TSI 150 kW 4MOT DSG DR

Exhalační norma - Euro 6

Automatická převodovka, 7 rychlostí           

Záruka: vady laku – 3 roky; prorezivění karosérie – 12 let; ostatní vady – 2 roky bez omezení ujetými kilometry; výstražné světelné a zvukové zařízení – 2 roky; záznamové zařízení – 2 roky

 

Cena za 1 vozidlo je 1.102.069,-   až 1.114.135,- Kč bez DPH (dle výbavy)

Dodavatel: Jíša s.r.o.

IČO: 26724332

 

Elektrokola

Obchodní označení: Apache Hawk MX

Napětí systému (baterie, řídící jednotka, motor) 36 V, baterie Li-Ion 576 Wh

Výkon baterie 16 Ah

Motor středový – Bafang Max Drive

Počet převodů min. 1 x 10

Přehazovačka – Shimano Deore M6000

Řazení  - Shimano Deore M6000

Hmotnost 19 kg + 3 kg baterie

Dojezdová vzdálenost při užitečném zatížení 120 kg je min. 80 km

Záruka - 2 roky

 

Cena za 1 elektrokolo je 38 302,- Kč bez DPH

Dodavatel: Trisport Havel, s.r.o.

IČO: 25217666

Mapa obvodních ředitelství Městské policie hl. m. Prahy