01

Nábor

Chcete se stát pražským strážníkem? Tady najdete všechny potřebné informace.

05

Najdi svého strážníka / vozidlo

Zde můžete najít Vašeho okrskáře, nebo zjitit, zda bylo Vaše vozidlo odtaženo

02

Tiskové zprávy

Přehled tiskových zpráv

06

Změna termínu projednání přestupku

Zde si můžete přeobjednat termín pro projednání přestupku.

03

Pražský strážník

Aktuální číslo a archiv časopisu Pražský strážník

04

Pohledávky

Byla Vám uložena pokuta tzv. na „složenku“ a nejste si jisti, zda jste pokutu v řádném termínu zaplatili?

Vánoce a Silvestr v útulku pro opuštěná zvířata pražských strážníků

VánoceLetošní Vánoce byly nejštědřejší za posledních 5 let. Naopak Silvestr patřil k průměru.

Přesně 8,1 tun suchého krmiva, konzerv, piškotů a pamlsků přineslo téměř 15 tisíc lidí během dnů otevřených dveří na Vánoce do trojského útulku pražských strážníků. Nejštědřejší byli na Štědrý den. Darované krmení pokryje téměř 3/4 roku. Kromě potravy dostala zvířata misky, hračky, obojky, vodítka a deky do kotců. Někteří pomohli také penězi, za dva dny se na darovém účtu sešlo 26,5 tisíce korun. Společně s dalšími finančními prostředky budou peníze použity na moderní vybavení veterinárních ordinací a další obnovu a vybavení prostor. „Za projevenou pomoc velmi děkujeme a vážíme si jí. Nejen díky ní pak můžeme péči a starost o zvířata stále zlepšovat“, sdělil ředitel městské policie Eduard Šuster. Ve srovnání s jinými roky byl konec roku 2018 naopak nejnáročnější na počet odložených zvířat, nejčastěji se jednalo o nechtěná štěňata. Díky skvělé péči ošetřovatelů si je mohou zájemci od dnešního dne vzít do svých domovů.

Na Silvestra a Nový rok bylo do útulku v Troji nahlášeno celkem 37 nálezů a 35 ztracených psů. Fyzicky bylo přijato celkem 18 zvířat z nichž 13 bylo téměř bezprostředně vráceno zpět domů k jejich majitelům. Právě perfektní práce ošetřovatelů stála za tím, že i přes chybějící řádné označení některých zvířat, se je díky popisu podařilo dohledat v systému, takže si pro ně majitelé přijeli rovnou na místo nálezu.

 

Rok 2017 patřil mezi nejlepší za poslední léta, co se týká ztracených zvířat. Ztrát bylo nahlášeno 26, fyzicky přijato 7 psů, do dvou dnů byli všichni zpět doma u svých majitelů.

Mapa obvodních ředitelství Městské policie hl. m. Prahy