01

Nábor

Chcete se stát pražským strážníkem? Tady najdete všechny potřebné informace.

05

Najdi svého strážníka / vozidlo

Zde můžete najít Vašeho okrskáře, nebo zjitit, zda bylo Vaše vozidlo odtaženo

02

Tiskové zprávy

Přehled tiskových zpráv

06

Změna termínu projednání přestupku

Zde si můžete přeobjednat termín pro projednání přestupku.

03

Pražský strážník

Aktuální číslo a archiv časopisu Pražský strážník

04

Pohledávky

Byla Vám uložena pokuta tzv. na „složenku“ a nejste si jisti, zda jste pokutu v řádném termínu zaplatili?

Pěšky s pěší hlídkou GALE 17

Titulka P7Ne vždy se musí něco dít. I zdánlivě obyčejné záležitosti jsou důležitou podstatou k vytvoření celku. Dnes se můžete podívat na fotografie, které byly pořízeny na Praze 7. Sem jsme se vydali ve čtvrtek 15. října a společně s pěší hlídkou GALE 17 prošli jejich svěřeným úsekem skrz na skrz. A když s pěší pak pochopitelně pěšky.

Pro rychlejší přesun z obvodního ředitelství do úseku jsme využili tramvaj. Hned na její zastávce domluvili strážníci člověku bez domova, který zde popíjel alkohol, ačkoli je to v těchto místech vyhláškou města zakázáno. V ulici Šmeralova se strážníci věnovali dopravě v klidu. Za stěrače některých nesprávně a neoprávněně parkujících vozidel tak putovaly výzvy o přestupku. Během „naší“ služby strážníci několikrát odpověděli na otázky občanům, které se týkaly nejen dotazů na cestu, ale i jiných menších právních rad. Společně se strážníky jsme později zkontrolovali dětské hřiště Kaštánek, stejně tak i stanici metra Nádraží Holešovice.

Ten den vše začalo na tramvajové zastávce a vlastně i skončilo. Zde totiž došlo k poražení dopravní značky. Bylo třeba vše řádně zadokumentovat a událost oznámit na odbor dopravy, aby mohlo dojít k nápravě.

Mapa obvodních ředitelství Městské policie hl. m. Prahy