01

Nábor

Chcete se stát pražským strážníkem? Tady najdete všechny potřebné informace.

05

Najdi svého strážníka / vozidlo

Zde můžete najít Vašeho okrskáře, nebo zjitit, zda bylo Vaše vozidlo odtaženo

02

Tiskové zprávy

Přehled tiskových zpráv

06

Změna termínu projednání přestupku

Zde si můžete přeobjednat termín pro projednání přestupku.

03

Pražský strážník

Aktuální číslo a archiv časopisu Pražský strážník

04

Pohledávky

Byla Vám uložena pokuta tzv. na „složenku“ a nejste si jisti, zda jste pokutu v řádném termínu zaplatili?

Pražské děti pomáhají strážníkům se sběrem víček pro Davídka

titulka vicka unor 2017Městská policie hl. m. Prahy se v listopadovém čísle časopisu Pražský strážník obrátila na své zaměstnance s výzvou ke sběru víček na specializovanou léčbu tříletého Davídka z Prahy, který onemocněl epilepsií. O výzvě si přečetli i na některých pražských školách a školkách a tak, kromě strážníků, začaly sbírat víčka pro Davídka i pražské děti.

V úterý 21. února si Davídek se svou babičkou a tatínkem vyzvedl osm pytlů barevně roztříděných víček v mateřské školce Rosnička ve Stodůlkách. Sbírání víček má v Rosničce dlouhou tradici. Děti sbíraly před časem tři roky pro nemocného Lukáška, víčka předaná Davídkovi sesbíraly během dvou let. „Sbírali jsme do pytlů a čekali na další důvěryhodný projekt. V souvislosti s Davídkem jsem oslovila i některé kolegyně z Prahy 13 a doufám, že se k akci připojí. My budeme určitě sbírat dál. Bude to po kousíčkách, pomalu, ale každé zrnko dobré. Přeji Davídkovi i jeho rodičům, aby se stav optimálně zlepšil a víčka pomohla,“ dodala k celé akci ředitelka MŠ Rosnička Jitka Machurová. 

V lednu předala Davídkovi šest pytlů víček Základní škola v ulici Chelčického v Praze 3 a sesbíraná víčka nabídla i Základní škola Karmelitská, Praha 1. Tatínek Davídka prozradil, že se již podařilo předat firmě, která výkup víček zajišťuje, 1000 kg a nemalé množství víček aktuálně čeká na odvoz v jejich zaplněné prádelně. Speciální léčebný program stojí 45000 korun, stále ještě zbývá nasbírat téměř 5 tun víček. Děkujeme všem za pomoc.

Mapa obvodních ředitelství Městské policie hl. m. Prahy