01

Nábor

Chcete se stát pražským strážníkem? Tady najdete všechny potřebné informace.

05

Najdi svého strážníka / vozidlo

Zde můžete najít Vašeho okrskáře, nebo zjitit, zda bylo Vaše vozidlo odtaženo

02

Tiskové zprávy

Přehled tiskových zpráv

06

Změna termínu projednání přestupku

Zde si můžete přeobjednat termín pro projednání přestupku.

03

Pražský strážník

Aktuální číslo a archiv časopisu Pražský strážník

04

Pohledávky

Byla Vám uložena pokuta tzv. na „složenku“ a nejste si jisti, zda jste pokutu v řádném termínu zaplatili?

Pokutu zaplatíte i bezhotovostně

titulka platebniterminal 2016Pražská městská policie rozšiřuje možnosti bezhotovostní platby pokut. Snaží se tak přestupcům zmírnit potíže spojené s nečekaným postihem.

Dostat pokutu není nikdy nic příjemného. Ještě víc ale taková věc zkazí náladu, když u sebe nemáte peníze. Celá situace pak končí, buď čekáním ve frontě na poště, nebo usednutím doma k internetu a následným zaplacením pokuty. Přesně takovým komplikacím se nyní můžete při placení pokuty vyhnout. Městská policie Praha totiž umožňuje platit pokuty bezhotovostně.

Platebními terminály jsou nově vybavena všechna přestupková pracoviště pražské městské policie, šest terminálů je k dispozici také v hlídkových vozidlech strážníků z Prahy 1 a Prahy 2. Dohromady disponuje pražská městská policie celkem 27 platebními terminály, které jsou distribuovány tak, aby občané měli co nejvíce možností využití bezhotovostní platby.

„Samozřejmě si dobře uvědomujeme, že už jen samotný fakt, že platíte pokutu, je nepříjemný a na náladě nepřidá. Rádi bychom proto nabídli možnost, jak celou situaci vyřešit co nejrychleji a nemuset tak myslet na to, že někde máte k vyřízení nepříjemnou pohledávku,“ vysvětluje ředitel pražské městské policie Eduard Šuster, proč městská policie tuto službu rozšiřuje. 

"Platby kartou považuje většina Čechů již za běžný standard a použít kartu k nákupu zboží je pro ně samozřejmostí. V spolupráci s naším partnerem Global Payments, s.r.o. napomáhame Městské policií Praha tento standard přenést i do oblasti hrazení pokut a tím tento proces pro chybující řidiče zjednodušit a zrychlit," říká Juraj Chomo, ředitel kartového centra České spořitelny. 

 

Mapa obvodních ředitelství Městské policie hl. m. Prahy