01

Nábor

Chcete se stát pražským strážníkem? Tady najdete všechny potřebné informace.

05

Najdi svého strážníka / vozidlo

Zde můžete najít Vašeho okrskáře, nebo zjitit, zda bylo Vaše vozidlo odtaženo

02

Tiskové zprávy

Přehled tiskových zpráv

06

Změna termínu projednání přestupku

Zde si můžete přeobjednat termín pro projednání přestupku.

03

Pražský strážník

Aktuální číslo a archiv časopisu Pražský strážník

04

Pohledávky

Byla Vám uložena pokuta tzv. na „složenku“ a nejste si jisti, zda jste pokutu v řádném termínu zaplatili?

alkohol auto nadychano 201615.2.2017

 VIDEO 

Další tři opilci za volantem skončili v síti kontrol pražských strážníků

Opilci za volantem, bohužel běžná rutina ve službě strážníků pražské městské policie.

Jeden z opilých řidičů na sebe upozornil zběsilou jízdou, další neměl pro změnu rozsvícená světla. Případy šetří Policie ČR.

V neděli v noci prováděli strážníci z Prahy 10 hlídkovou činnost v Průmyslové ulici, kde je ve  vysoké rychlosti předjelo červené sportovní vozidlo. Když si řidič všiml, že předjel vozidlo pražské městské policie, začal prudce brzdit a kličkovat po vozovce. Strážníci se rozhodli z důvodu podezření, že by řidič mohl být pod vlivem alkoholu, vozidlo zastavit. Z mladíka byl cítit alkohol a měl poruchy motoriky. Nakonec se přiznal, že před jízdou vypil několik piv. To potvrdila i provedená dechová zkouška s pozitivním výsledkem bezmála dvě promile.  Pro podezření ze spáchání trestného činu si celou věc převzala Policie ČR.

Další dva případy řešili v úterý večer strážníci z Prahy 1 a z Prahy 2.

Hlídka strážníků z centrální městské části si v ulici Politických vězňů všimla osobního vozidla, jehož řidič jel bez rozsvícených světel. I když si řidič po chvilce své pochybení uvědomil, strážníci se ho přesto rozhodli zastavit. Muž však nejprve nereagoval na pokyny k zastavení a zastavil až po několika výzvách v odbočovacím pruhu pražské magistrály směrem do Vinohradské ulice. Mladík byl na první pohled pod vlivem alkoholu. To potvrdila i provedená dechová zkouška s pozitivním výsledkem bezmála jeden a půl promile alkoholu. Případ dále šetří Policie ČR.

Třetí událost zaznamenali strážníci z Prahy 2 na Karlově náměstí. Hlídka komunikovala se zjevně opilou řidičkou, která požádala o sundání botičky ze svého vozidla. Hlídka ji upozornila, že by neměla řídit. Žena poté odešla pryč. Asi o půl hodiny později si stejná hlídka strážníků všimla této řidičky, jak jede na náměstí Míru. Hlídka proto vozidlo zastavila v přilehlé Korunní ulici. Provedenou dechovou zkouškou jí byla naměřena více než jedna promile alkoholu. I tento případ si převzali policisté.

Mapa obvodních ředitelství Městské policie hl. m. Prahy